zondag 26 februari 2012

Zorgverzekering voor je kat

Het houden van katten kost veel geld. Denk alleen al aan het kattenvoer, het kattenbakgrit en de ontwormingsmiddelen en anti-vlo die je moet kopen. Maar als je kat ziek wordt, kunnen de dierenartskosten hoog oplopen! Een huisdierverzekering voor je kat kan dan de perfecte uitkomst bieden. 

Hoge kosten
Als jouw kat ziek wordt, ben jij er verantwoordelijk voor dat je kat de nodige medische zorg krijgt. De meeste bezoeken aan de dierenarts kosten al gauw vijftig euro, en dan is er eigenlijk nog niets gedaan! In een enkel geval kunnen de rekeningen van de behandeling(en) zo hoog oplopen, dat je het niet meer kan betalen. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een zwaar ongeluk of een ernstige ziekte.

Een zorgverzekering afsluiten
Het afsluiten van een zorgverzekering voor je kat is sinds een aantal jaren mogelijk in Nederland. Maandelijks betaal je een bedrag aan de verzekeraar. Heeft je kat dan medische zorg nodig? Dan betaalt de verzekering de rekening aan de dierenarts. Je komt dus nooit meer voor onverwachte, vaak hoge kosten te staan als je geliefde huisdier ziek is. Hoeveel kost een huisdierverzekering?

Hoe jonger je kat is op het moment dat je de verzekering afsluit, hoe minder je maandelijks aan de premie betaalt. Sluit je de verzekering af als je kat nog een kitten is? Dan betaal je tussen de tien en vijftien euro per maand, afhankelijk van het verzekeringspakket dat je hebt gekozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten