zondag 26 februari 2012

Savannah (kat)

De Savannah is een zeer zeldzaam, uniek kattenras uit Amerika. Bijzonder aan deze kat is dat het nog wilde voorouders heeft en een stuk groter is dan de gemiddelde raskat. Lees hier alles over de geschiedenis, het uiterlijk en karakter van de Savannah! 

Geschiedenis
De Savannah is een kruising tussen een serval (wilde kat uit Afrika) en een gedomesticeerde kat. In 1986 werd de eerste Savannah gefokt in de Verenigde Staten. De ouderdieren van dit nest kittens waren een serval en een Siamees. Pas sinds 2001 wordt de Savannah door de TICA (overkoepelende raskattenorganisatie) erkend als apart kattenras.

Uiterlijk
De Savannah is in verhouding tot andere (ras)katten erg groot. De schofthoogte kan oplopen tot zo'n 45 centimeter. De dieren hebben een smal hoofd en grote oren.~

De vacht van de Savannah is goudkleurig met zwart, in een patroon dat veel lijkt op dat van een Cyperse kat. Een Savannah kater weegt op volwassen leeftijd zo'n 10 kilo, een poes ongeveer acht kilogram.

Karakter
De Savannah is een zeer speelse kat en is goed te houden met andere huisdieren (waaronder ook honden). In tegenstelling tot de meeste katten is dit kattenras niet bang voor water en zitten ze graag in bad of gaan ze met je onder de douche.

Bijzonderheden
Omdat de Savannah nog zo dicht bij de natuur staat (omdat hij vaak een wilde ouder heeft, de serval), is het dier in een aantal Amerikaanse staten verboden. Ook is het bij wet verboden om de kat in Australiƫ te importeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten